Des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Godall, l'escola Sant Salvador i el Museu de les Terres del'Ebre, hem portat l’exposició taller didàctic “ELS JOGUETS DELS IAIOS”, fins al nostre poble i es podrà visitar al Centre d’Interpretació de la Serra de Godall (Casal Municipal), entre desembre de 2018 i el gener de 2019.(Un cop estigui muntada, ja informarem dels dies que estarà oberta al públic per a que pugui ser visitada).

Es tracta d’una activitat itinerant que té per objectiu recuperar, conservar i, sobretot, difondre una part important del patrimoni popular infantil,de caràcter lúdic, de la comarca del Montsià, en aquest cas molt especialment entre la població infantil de Godall.
A través d’un àmbit de fàcil accés per tothom, com és el del món dels jocs i els joguets populars i tradicionals, “Els joguets dels iaios” dona a conèixer a les noves generacions quins eren els joguets populars i tradicionals creats pels infants i els artesans locals, i per la indústria, entorn de la primera meitat del segle XX; i, al mateix temps, recuperar la memòria sobre la pròpia infantesa com a activitat amb la gent gran.

L’exposició inclou uns 80 joguets tradicionals, de tota mena, amb els quals antigament s’entretenien i divertien els infants de la comarca del Montsià. Inclou joguets que es construïen el propis infants, utilitzant un gran nombre de matèries naturals que aconseguien del seu entorn més immediat (argila, canya, escorça, fulles, fusta, llavors, monedes, os, petxines, pinyols, roba...) i també usant materials manufacturats (botons, corda, fil, llauna, paper de diari...), altres els elaboraven els artesans locals o comarcals (ferrers, fusters, llauners, terrissers...), sovint a imitació dels que elaboraven per als adults; finalment també inclou joguets fabricats industrialment, al quals no sempre tothom hi tenia accés.

Els alumnes de l'escola del nostre poble, a més a més hi realitzaran una activitat durant els dies previs als nadals, visitant aquesta exposició. A més a més, també el proper dia 20 de desembre durant el matí al mateix recinte de l'escola i gràcies al conveni de col·laboració entre el Museu i l'Ajuntament s'hi realitzaran uns tallers de jocs tradicionals.