L'alcalde de GODALL ha participat d’una mesa de concertació per concretar els projectes que s’impulsaran amb el nou model de col·laboració de la Diputació amb els ens locals

👉L’Ajuntament de Godall i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. L’alcalde de Godall, ha participat a la mesa de concertació, celebrada recentment a la seu de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, durant la qual s’han abordat conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació, a proposta de l’equip de govern. 

👉A partir d’aquesta anàlisi s’ha establert un document bàsic de planificació definitiva, que es concretarà en un conveni de concertació que se signarà properament. En destaquen les següents actuacions: construcció d’un centre de dia a la planta baixa de la Casa Abadia, construcció d’un pis per alquilar a la segona planta del mateix edifici, arranjament d’una nova plaça al carrer Sant Josep, construcció d’un magatzem municipal, entre altres.

👉El Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona pretén ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis. En aquest sentit, es tracta d’un model que s’adapta al cicle inversor de cada ajuntament, i està pensat per utilitzar i rendibilitzar al màxim les quantitats que s’atorgaran a cadascun. D’altra banda, amb aquest sistema se simplificarà fins a un 75% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació de Tarragona.

👉El pressupost total del Pla ImpulsDipta per a tots els municipis de la demarcació ascendeix a 147M€ per a aquest mandat. Aquest dota els municipis de recursos econòmics que permetin tirar endavant projectes o actuacions rellevants per al municipi, però també estableix àmbits d’actuació obligatoris, considerats estratègics per a la demarcació en el seu conjunt. D’aquesta manera, cada municipi haurà de destinar, almenys, el 5% dels recursos que li hagin estat atorgats a través del pla a actuacions en matèria de cultura i interès ciutadà, el 10% a salut pública (aigua, piscines, plagues...) i el 15% a actuacions per a la transició ecològica (eficiència energètica, residus, prevenció d’incendis...). 

👉El Pla Impuls Dipta regulador de la cooperació de la Diputació de Tarragona amb els ens locals mitjançant concertació estableix com a principis bàsics l’autonomia local, la flexibilitat territorial, el treball en xarxa, la sostenibilitat, la gestió eficient, el bon govern, la concertació i la suma d’esforços i recursos per assolir objectius comuns. 

 

VEURE LA FOTO