MANIFEST | Per un país de respecte als drets de les persones LGBTI i amb tolerància zero a la discriminació.

 

L’Ajuntament de Godall està sempre al costat del respecte a les persones independentment de la manera de pensar de cada un, I independentment de quina identitat i orientació sexual tingui i Apostem per què aquest respecte és treballi desde les escoles dels nostres fills i filles.

 

El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data en què es commemoren els aldarulls de #Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGTBI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits. Malgrat que la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI.

 

En aquest sentit Catalunya va liderar l’avanç en el reconeixement dels drets amb l’aprovació de la llei 11/2014 del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, impulsada pel treball tenaç durant llargs anys de les entitats LGBTI.

 

Els recents fets d’Orlando, en què van morir 50 persones en un atemptat contra un pub LGTBI, mostren que la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia segueix sent un fet lamentablement actual i global. La legislació avança i la societat també, però segueix havent intolerància contra aquelles persones que fan de l’amor i la diversitat una bandera. Se segueix odiant, discriminant i matant per orientació sexual i identitat de gènere. Orlando ha estat una matança, és símbol de la intolerància i de la por però també de la lluita pels drets. Catalunya i les seves institucions volen mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets de les persones LGTBI i la lluita contra les discriminacions, i que aquest sigui un dels nous pilars en l’avenç social i la construcció nacional, on tothom ha de ser lliure d’estimar qui vulgui i com vulgui.

 

Aquest 28 de juny el Govern de la Generalitat vol mostrar, un cop més, el compromís per fer efectius aquests drets fent visible la bandera multicolor del col·lectiu en les seus del Govern. Volem fer extensiu a totes les administracions aquest gest simbòlic, convidant al món local i les institucions catalanes, així com a al societat civil, a penjar la bandera de l’arc de Sant Martí per commemorar els fets que donen origen al 28 de juny com a jornada internacional. I manifestar, així, la mostra del compromís permanent i actiu de Catalunya a lluitar, amb més fermesa que mai, contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i identitat de gènere en general, i en continuar amb el desplegament de la Llei 11/2014 en particular, com una eina potent per la garantia dels drets de totes les persones LGTBI. Per avançar cap a un país respectuós i divers on la normalitat social faci que les persones LGTBI es mostrin tal com són, sense por i amb la plena acceptació del seus drets, on la discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat tingui tolerància zero.