CULTURA | Presentació del cicle “Ebre, Art, Música & Patrimoni”.

 

Des de l’any 2014, amb el suport del Departament de Cultura, el Museu de les Terres de l’Ebre organitza de forma col·laborativa amb els Museus i equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre el cicle Ebre, Art, Música & Patrimoni en els anys parells i el cicle Ebre, Música & Patrimoni en els imparells. Aquestes activitats han presentat sempre propostes inèdites i innovadores, centrades en el patrimoni, i organitzades cada any entorn d’un eix artístic o musical:

 

- L’escultura sonora

- La música experimental

- La fotografia

- La música i la poesia

- La il·lustració artística

- La música i la dansa

- La creació audiovisual

 

En aquesta edició hem preparat un menú de propostes culturals al voltant dels paisatges sonors. Són dotze instal·lacions que estaran des del juliol al setembre, ubicades en dotze municipis del territori ebrenc, i que es complementen amb propostes d’activitats efímeres que en cada cas es vinculen al paisatge sonor propi.

 

Us recomanem assistir a les actuacions temporals i gaudir de les instal·lacions al temps que visiteu els museus i centres d’interpretació. Amb el vostre mòbil us podreu descarregar el so. La imatge sonora o la pista auditiva pot ser més potent que les fotografies que acompanyen la instal·lació. Només cal que tingueu els ulls tancats per un moment i us deixeu portar pels sons, descobrireu textures i capes de la vostra memòria auditiva, així com emocions i significats que són alhora col·lectius i personals. Un cop més ens situem en la frontera de diverses disciplines i de diferents tècniques d’expressió; allí on el coneixement i la creació ens permet explorar les dimensions múltiples del patrimoni i la cultura.

 

Àlex Farnós Bel

 

Director del Museu de Terres de l’Ebre