ALERTA PER ONADA DE CALOR | L’ Ajuntament De Godall comunica que a partir d'avui i fins el cap de setmana, s'ha activat el pla INFOCAT en fase d'ALERTA davant l'elevat perill d'incendis forestals que poden afectar bona part del país i sobretot el nord de TE: Terra Alta i Ribera d'Ebre.
Els municipis afectats per l'activació també del Pla Alfa nivell 3 per perill extrem d'incendis forestals són: Flix, la Palma d'Ebre, Riba-roja d'Ebre, Batea, Caseres, la Fatarella, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.
Aquest risc tan elevat d'incendi forestal també ha suposat l'activació del PROCICAT en fase d'ALERTA per onada de calor. Aquest avís s'allargarà fins dissabte. Com a recomanació, tingueu previsió de llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.
 
‼️Així doncs, us demanem que extremeu les precaucions, feu arribar els avisos de prevenció pertinents a la ciutadania pels mitjans habituals i vigileu, en la mesura que pugueu, si apareixen columnes de fum al vostre terme o veïns.
Per prevenir els possibles efectes d’aquestes temperatures màximes, des del departament de Salut es recorda a la ciutadania quins són els consells d’autoprotecció:
Protegiu-vos del sol i la calor
Durant les hores de sol, tanqueu les persianes de les finestres on toca.
Obriu les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la.
‼️Estigueu-vos a les estances més fresques.
Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire acondicionat, ventalls) per referescar l’ambient. Si no teniu aire condicionat, mireu de passar les hores de més calor, o com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes, biblioteques...)
Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua...
Al carrer, eviteu el sol directe amb una gorra o barret.
Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
Procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
Porteu aigua i beveu-ne sovint
Vigileu amb els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants o a persones fràgils amb les finestres tancades.
Reduïu l’activitat física a les hores de més calor
Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.
‼️Reduïu les activitats intenses.
 
Beveu força aigua i vigileu l’alimentació
Beveu aigua i sucs de fruita tant com pugueu, fins i tot sense tenir set.
No prengueu begudes alcohòliques.
‼️Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.
 
 
Ajudeu els altres. Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola
Mireu de visitar-los un cop al dia.
Ajudeu-los a seguir aquests consells.
Si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.
Des del 061 Salut Respon es reforça el recolzament a les persones fràgils i amb malalties cròniques per atendre les necessitats que presentin durant aquest període de l'onada de calor.
Aquests i altres consells a https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/cop-de-calor/prevencio/
#AlertaOnadaDeCalor #Precaucions #Consells #PerillIncendi #Godall2021